Do misy miksera przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną. Dodaj mielone migdały i całość dokładnie wymieszaj.
W rondelku podgrzej razem miód, masło, przyprawę piernikową i cynamon. Mieszaj, aż masło się roztopi. Zdejmij z ognia i odstaw do ostudzenia, aż mieszanka będzie lekko ciepła.
Ciepłą zawartość rondelka przelej do misy miksera. Dodaj skórkę z cytrusów i miksuj, aż wszystkie składniki ciasta dobrze się połączą. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Podczas stygnięcia ciasto będzie gęstniało.
Rozgrzej piekarnik do 180℃ i wyłóż blachę papierem do pieczenia.W tym czasie z ciasta formuj kulki nabierając porcje o wielkości około 1 łyżki stołowej. Jeśli ciasto będzie się zbytnio lepiło do rąk, zwilż dłonie wodą.Kulki rozkładaj na blasze w sporej odległości i lekko spłaszczaj łyżką. Ciasteczka piecz około 15 minut, nie dłużej. Od razu po wyjęciu z piekarnika będą bardzo miękkie. Pozwól im poczekać na blasze przez 2-3 minuty, zanim przeniesiesz je na kratkę do całkowitego wystygnięcia.