Do misy miksera dodaj zakwas oraz wodę i wymieszaj.
Dodaj mąkę, drożdże, tangzhong i mleko w proszku. Wyrabiaj krótko, aż nie będzie śladów suchej mąki. Przykryj mokrą ściereczką i odstaw na 15-20 minut.
Dodaj miód, lub syrop klonowy, jajko i sól i wyrabiaj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut. Przykryj wilgotną ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce, do podwojenia objętości (na około godzinę).
Wyrośnięte ciasto wyjmij na oprószoną mąką stolnicę, lub blat. Podziel je na 10 równych części i zroluj każdy kawałek w kulkę. Przykryj kulki ściereczkę i odstaw na chwilkę.
W tym czasie przeciśnij czosnek przez praskę, lub posiekaj drobno i przełóż do miseczki. Dodaj miękkie masło i wszystko dobrze wymieszaj.
Lekko oprósz stolnicę, lub blat mąką. Weź pierwszą z kulek ciasta i delikatnie rozwałkuj na kształt elipsy. Posmaruj długi placuszek mieszaniną masła i czosnku. Zacznij od krótkiego końca i zroluj wzdłuż długiego boku, na kształt rogalika. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Tak samo postępuj z kolejnymi kulkami ciasta. Przykryj rogaliki ściereczką i odstaw do napuszenia na około 30 minut. W tym czasie nagrzej piekarnik do 220℃. Roztrzep jajko z łyżką wody, lub mleka.
Kiedy rogaliki dobrze urosną, posmaruj je dobrze jajeczną glazurą i wstaw do piekarnika. Piecz przez około 20-25 minut, aż będą brązowo-złote.Wyjmij z piekarnika i wystudź na kratce. Jeśli chcesz, możesz jeszcze ciepłe rogaliki posmarować dodatkową mieszanką masła i natki pietruszki.